Herfstige dieren

herfstdieren2

Dit lijstje heb ik in november gemaakt toen het buiten flink koud werd en er een waterig zonnetje scheen, kortom echt herfst. Dat gaf mij inspiratie om verder te gaan met het inrichten van de nieuwe kamer van Noah. Op Pinterest zag ik namelijk allerlei creaties met behulp van bladeren en zoiets past perfect in het “bosthema” van zijn kamer. Tijdens een ochtendwandeling hebben Noah en ik samen afgevallen bladeren geraapt en vooruit, stiekem ook mooie gekleurde bladeren, die voor dit projectje geschikt lijken, van bomen en struiken geplukt. Mijn idee was om een hond te maken met een vogeltje op zijn rug.

Tijdens een middagdutje van Noah ging ik aan de slag met de volgende materialen:

  • bladeren (zoveel mogelijk verschillende kleuren en afmetingen)
  • (dubbelzijdig) plakband
  • hobbylijm
  • wit papier
  • schaar
  • zwarte stift
  • witte fotolijst van 20 bij 10 (ideaal hiervoor zijn de lijstjes uit de Ikea Ribba serie).

materialenherfstdieren2

Ik heb eerst een stuk wit papier uitgeknipt ter grootte van het lijstje. Daarna heb ik de bladeren uitgezocht die geschikt zijn voor het maken van een hond, eentje met flinke flaporen en een vrolijke staart. De hond wilde ik in bruin/geel tinten maken en de vogel in een groen tint voor een mooi contrast. Nadat ik de vorm van de hond had gemaakt met de bladeren en bepaald had waar hij moest komen op het papier, ben ik begonnen met het vastplakken van de blaadjes. Het lijfje en de pootjes heb ik vastgeplakt met lijm. Voor de staart, het hoofd en het oor heb ik dubbelzijdig plakband gebruikt, zodat ik nog wat kon schuiven om de juiste positie te bepalen. En heel eerlijk: zo kon ik het kliederen met lijm ook een beetje beperken, want dat is wel een risico. Als finishing touch kreeg hond met behulp van een zwarte stift een oogje. Ik ben voor de vrouwelijke look met lange wimpers gegaan. Vervolgens heb ik een mooi, beetje grillig, groen blad uitgezocht voor het vogeltje en met behulp van wat wit papier en stift een oogje gemaakt. Het oogje heb ik op het lijfje gelijmd en het lijfje geplakt, zodat ik waar nodig nog een beetje kon schuiven om het op de goede positie van de rug te laten landen. De pootjes zijn met behulp van de stift getekend, om het een speels effect te geven. En dan: inlijsten maar!

Het was een beetje priegelen, maar ik ben best trots op het eindresultaat. Het lijstje heeft een plekje gekregen tussen de andere baby art op zijn kamer. De Ribba plank van Ikea is erg handig om de lijstjes op te zetten, zo kun je het bijvoorbeeld per seizoen een beetje aanpassen als je dat zou willen.

Heb jij ook al eens met bladeren geknutseld of hebben we je inspiratie gegeven? We zijn erg benieuwd naar jouw herfst dieren!

x Kim

Geef een reactie

Hip by yourself