Black & white cactus

hip 4

Cactussen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Sterker nog: ze zijn hot! Een topcadeau om mama mee te verrassen op Moederdag. Waarschijnlijk had je mam ze vroeger ook in huis en is het dus een heel herkenbaar cadeautje.  Maar dan in een nieuw, zelfgemaakt, jasje.

Wat heb je nodig voor deze Moederdag DIY?

  • een cactus naar keuze
  • bijpassend wit (keramiek) potje
  • porselein stift (zwart, geshopt bij Pipoos)
  • oven

hip 4

In de tuincentra word je  overspoeld met allerlei vormen en maten van cactussen. Lastig kiezen dus! Wij hebben een heel herkenbaar modelletje gekozen in een miniformaat.  Dan kan ie overal in het interieur shinen :).

Kies een quote die je bij je mama vindt passen. Wij kwamen deze quote van Sterrenhoudt tegen op Instagram en vonden deze erg leuk om te gebruiken hiervoor.

De black & white cactus knutselen

Maak je potje eerst goed schoon. Schud de pen heel goed voor je hem gaat gebruiken. Test hem eventueel op papier, zodat je zeker weet dat de pen goed gevuld is met de inkt. Wij vonden het fijn om het potje op schoot te houden tijdens het tekenen, zodat ie klemvast zat en op een makkelijke werkhoogte. Teken dan de quote op het potje. De twee hartjes maken het geheel helemaal af.

Ben je tevreden met je tekening? Laat het potje 4 uur drogen bij kamertemperatuur. Plaats het potje daarna in een koude oven en stel deze in op 160 graden. Zodra de oven de 160 graden bereikt moet het potje 90 minuten bakken. Laat het potje daarna afkoelen in de oven met geopende klep.  Op deze manier is je potje vaatwasser bestendig geworden.

Hups, cactus erin en je Moederdag cadeau is klaar!

hip 4

Waarmee ga jij je mama verrassen? Wij zijn benieuwd! Laat het ons vooral weten via Facebook of laat een tag achter op Instagram.

Enjoy this Mothersday DIY!

Like & deel ons:

2 gedachten over “Black & white cactus”

Geef een reactie