Workshop kussenhoes ontwerpen

kussen plusjes watermerk

Afgelopen zaterdag was het zover: we hebben een eerste HipBY workshop verzorgd. Best wel een beetje spannend, maar wat een leuke ervaring was het!! Ik, Kim, was gevraagd door dispuutsgenootjes om tijdens het jaarlijkse weekendje weg een crea workshop te verzorgen. Een toffe uitdaging die ik graag aanging. Met elkaar hebben we de workshop uitgedacht en voorbereid. In dit blog lees je een verslag van de creatieve ochtend die we hadden en natuurlijk mogen de pics daarbij niet ontbreken.

Aan de slag met ontwerpen

Na een korte introductie van mijn kant (er volgt nog een blog met een stap voor stap uitleg over het stempelen van een kussen!) gaat iedereen aan de slag met het kiezen van een basisontwerp en de benodigde materialen. Tijdens de introductie kan ik al zien dat bij sommigen de hersenen meteen gaan kraken:  “wat zou leuk zijn om te maken” en “hoe kun je dat aanpakken”?  Ter inspiratie en gebruik heb ik een aantal voorbeelden klaar gelegd van vormpjes en quotes. Een aantal  meiden gaat daar direct mee aan het werk. Anderen pakken heel handig even de telefoon erbij en googlen (via afbeeldingen) wat toffe pics die ze kunnen gebruiken als inspiratiebron.

Enkele meiden twijfelen nog over het ontwerp en vragen daarbij mijn advies of bedenken met elkaar hoe het eindplaatje eruit zou moeten komen te zien. De een is daarbij heel precies en denkt alles helemaal vantevoren uit. Anderen hebben meteen een (globaal) idee over het ontwerp en daarbij ontstaat er een kussen terwijl ze ermee bezig zijn.

hip 4

Zo leuk om te zien wat er ontstaat gedurende de ochtend en dat iedereen iets naar zijn zin vindt om te gaan maken. Of het nu een kussen is voor op de kinderkamer of eentje voor op de bank thuis. Of om cadeau te doen aan vriendlief! Echt tof om dat te kunnen begeleiden, werd er zelf ook helemaal blij van.

De materialen

Iedereen had de beschikking over een aantal basis materialen. Er waren aardappelen, gummen en hobby foam om stempels mee te maken. Daarnaast lagen er textielstiften en lettersjablonen klaar om bijvoorbeeld de quotes mee te maken of andere tekeningen. Ook had ik penselen meegenomen om uit de losse pols te kunnen schilderen of om de gestempelde afbeeldingen nog een beetje bij te werken.  Het onderling uitwisselen van bijvoorbeeld de stempels was soms ook ideaal. Zo kun je elkaar een beetje helpen en op ideeën brengen.

hip 4

En dan de resultaten!

Wow en dan zie je gedurende de workshop echt hele unieke kussens ontstaan. Lief, mooi, vol humor, gaaf, tof, echt goed gelukt en zo nog wat termen vliegen over en weer als we elkaars kussens bewonderen. En was het eindresultaat niet helemaal precies zoals iemand vantevoren had bedacht, dan nog was het supergezellig om dit met elkaar te doen!

hip 4

hip 4

hip 4

Kortom zeer geslaagd en wat ben ik trots op alle crea bea uitspattingen van mijn vriendinnetjes!

 

 

Like & deel ons:

10 gedachten over “Workshop kussenhoes ontwerpen”

Geef een reactie