Bijna Koningsdag!!!

strik 9

Hebben jullie ook al de Koningsdag kriebels? Nog een paar daagjes en dan kleurt ons kikkerlandje weer oranje. Wij vinden Koningsdag altijd zo’n gezellige dag, lekker over de vrijmarkt slenteren, fietsen versieren met de kids, ballonnen oplaten en gezellig kletsen met je dorpsgenoten….heerlijk!

In de winkel kom je al weken oranje accessoires tegen. Maar hé…zelf maken is leuker 😉 Deze diadeem maak je in een hand omdraai.  Met een half uurtje ben je zeker klaar.

Wat heb je nodig voor deze diadeem met oranje strik?

  • diadeem (deze kochten we bij een DA Drogist voor €3,-)
  • oranje vilt
  • rood-wit-blauw lint (ook te vervangen door oranje vilt)
  • garen en naald
  • stofschaar
  • textiellijm
  • potlood en liniaal

Hoe maakt je deze diadeem met oranje strik?

definitief

Stap 1: Knip een strook vilt van 3cm bij 21cm.

Stap2: Plak de uiteinden met textiellijm aan elkaar zodat er een koker ontstaat.  Laat het even drogen voordat je verder gaat.

Stap 3: Nu maak je nog een strookje van oranje vilt. Hoe lang je deze maakt kun je zelf bepalen.  Wij kozen ervoor om het aan beide kanten 1cm uit te laten steken.  De breedte is 3cm net als het eerste strookje.

Stap 4: De koker en het strookje vilt kun je nu op elkaar plakken met behulp van de textiellijm. Plak de “lelijke” kant van de koker op het strookje. Let op dat je links en rechts 1cm van het onderliggende strookje blijft zien. Druk het goed aan en wacht even tot het gedroogd is.

Stap 5: Zoek het midden van de strik en trek hier heel strak een stukje garen om heen.  Zorg ervoor dat je in het midden een “deukje” maakt, en trek dan het garen nog meer aan en knoop het vast. Mocht je hem, nadat je hem vast hebt gezet nog te los vinden, dan knoop er gewoon nog een stuk garen omheen.

Stap 6: Toevallig hadden we rood-wit-blauw lint liggen. Gevonden in een rommel la, met eraan een medaille (opruimen is toch ergens goed voor ;-)) Dit lint vouw je om het midden, waar het garen zit en stik je aan de achterkant vast.  Vooral niet netjes willen werken…haha…niemand die het ziet.  Heb je nu geen rood-wit-blauw lint, dan kun je een stukje oranje vilt uitknippen wat er omheen past en ook met steekjes vastzetten.  TIP: zorg tijdens het vast stikken dat je ruimte vrij houdt voor de diadeem.

Stap 7: Knip links en rechts een V uit de onderste strook.

Stap 8: Schuif de strik op de diadeem! Klaar!

Hoe makkelijk en snel ging dit? Goed te doen toch? Dus mocht je dit weekend nog een half uurtje vrij hebben, dan heb je hem zo gemaakt en loop je er maandag  ‘gestrikt’ bij. Geniet van jouw Koningsdag met je eigengemaakte Koningsstrik op diadeem.

Enjoy your Kingsday and be orange!

 

Like & deel ons:

Geef een reactie