Cadeau voor oma

Laatst was het groot feest! Oma werd 90. Wow, wat een leeftijd…..

Maar wat geef je oma voor haar verjaardag? Ik dacht aan een foto van haar achterkleinkinderen. Ze is zo trots op ze, ze maken echt haar dag als we op bezoek komen. Met alleen een eenvoudig lijstje kon ik niet aankomen vond ik.  Daarom bedacht ik dit canvasdoek.

P1020901kopie

Eerst de kids op de foto. Uitdaging ;-).  Ik gebruikte mijn witte studiorol. Ik gaf Luuk wat instructies, gelukkig werkte hij mee 😉 en begon wat foto’s te schieten.  De leukste foto bewerkte ik in Photoshop.  Daarbij maakte ik ook een wit kader om de foto. Ik koos voor een vierkante afdruk van 40 bij 40 , maar een rechthoek kan natuurlijk ook. Sla het op als een jpg-bestand, deze gebruik je om als canvas af te laten drukken.  Het canvasdoek bestelde ik bij wijfotoservice.nl, ze hebben vaak leuke kortingen en mooie aanbiedingen, ook voor andere afdrukken op bijvoorbeeld mok of muismat.

P3133528kopie

Zou je deze DIY nu graag willen maken, maar ben je niet echt bekend met fotobewerkingsprogramma’s als Photoshop? Mail ons je foto, dan zullen wij hem voor je aanpassen.

Na een paar dagen was het canvasdoek binnen. Precies zoals ik wilde.  Luuk stond al te trappelen om te gaan verven.  Ter voorbereiding heb ik vingerverf, schilderstape en een plastic zak klaar gelegd. Knip de plastic zak op de maat van de foto en plak hem vast met de tape. Nu kan je kleine los met de vingerverf.

P3133545kopie

P3133528.1kopie

P3133554kopie

Zodra het schilderwerk gedaan is, haal je de tape van het canvasdoek af. Laat het drogen en klaar is je speciale en unieke cadeau voor oma. Zoek je nog inpak inspiratie? Kijk dan op ons blog “That’s a wrap”. Veel plezier met geven!

Enjoy life and be creative!

 

Like & deel ons:

Geef een reactie