Eimutsje

ei3

Hellup! Je krijgt onverwacht paasbezoek dat komt brunchen.  Je wil naast luxe broodjes, paasstol en verse jus d’orange ook een gezellig gekookt eitje op tafel zetten.  Je kunt er voor kiezen om met de kinderen paaseieren te schilderen. Maar je kunt het ei ook dit gezellige mutsje opzetten. Wij kozen voor het mutserige eitje, zoals het in het boek  “Selfmade keukenfrutsels”wordt genoemd.

ei2

We kregen het boek cadeau van onze naailesjuf Femke,  omdat we op 4 januari ons blog zijn gestart…heel lief van haar.  Het boek is geschreven door Katrien van de Steene en staat vol met DIY projectjes en lekkere recepten. Het grote voordeel is dat je alles in een handomdraai kunt maken. De onderwerpen lopen uiteen van het maken van lepelkoekjes tot aardappel waxinelichtjes.  Een boek voor iedere DIY fan.  Het was voor ons ideaal om snel een idee voor op de paastafel op te doen.  De beschrijving zoals in het boek hebben we niet precies gevolgd, maar het eindresultaat is nagenoeg hetzelfde.

ei1

Wat heb je nodig?

  • vilt
  • stofschaar
  • liniaal
  • lintje
  • garen
  • dubbelzijdig tape
  • pen
  • setje met oogjes met stift (gekocht bij de  Xenos)

Hoe maak je het eimutsje?

Teken een rechthoek van 7cm hoog en 14,5 cm breed uit op je vilt.  Knip van de linker- en rechterkant een hoekje af.  Maak een cilinder van het stukje vilt en plak het aan elkaar met het dubbelzijdige tape.  Bind de bovenkant vast met garen, trek dit strak aan en leg er een knoop in.  Hier omheen knoop je het lintje en klaar is het mutsje.  Je kunt eindeloos variëren en combineren met het hoofddekseltje van je ei.

Vergeet niet je eieren te koken ;-). Zet je ei in het eierdopje en zet zijn muts op. Plak nu de oogjes erop en teken zijn neus en mond.

stappenplan

Laat de visite maar komen! Jij kunt met dit gezellige eitje  zeker voor de dag komen.

Enjoy easter and your family!

ei5

ei4

 

 

Like & deel ons:

Geef een reactie