Happy Easter trees

pasen4

Pasen is een mooie gelegenheid om je creativiteit de vrije loop te laten. We hebben met behulp van onder andere toffe free printables een leuk paashoekje in onze woonkamers gemaakt. Nieuwsgierig hoe dat er uit ziet? Lees dan vooral verder!

Happy tree Helen

Na het zien van de free printables van blogger Elze begon het bij mij toch echt wel te kriebelen….ik wilde de paastakken versieren.  Bij mij in het dorp kocht ik 2 paastakken.  Toen ik de takken in de pot zette dacht ik: Wow! Die zijn wel heel groot!  Maar toen ik ze eenmaal had volgehangen met al dat leuks, was ik snel tevreden.

De papieren eieren printte en knipte ik uit, plakte ze met fotostickers aan elkaar (scheelt weer kliederen met lijm;-)) en voorzag ze van een jute touwtje.  Zo klaar…en ophangen maar!

pasen1

Bij de Xenos kocht ik 2 stoffen konijntjes. Maar…beetje spijt heb ik daar wel van.  Ik had er meer moeten kopen, haha!  Als ik dit weekend nog in de buurt van de Xenos kom, neem ik er zeker nog een paar mee. Vind ze zooo cute!

pasen2

De jute eitjes zijn mijn eigen DIY project. Is niet moeilijk te maken en je hebt het zo voor elkaar.  Wat je er voor nodig hebt is:

  • jute touw (dit kocht ik bij de Hema)
  • plastic eitjes, deze hoeven niet naar jouw smaak te zijn, want van de kleur zie je  straks niks meer (kun je kopen bij de Marskramer, hele zak voor 3 euro)
  • lijmpistool
  • schaar

En dan?  Je legt een druppel lijm aan de onderkant van het ei. Je rolt een stukje van het jute touw op en legt dit op de lijm.  Dan breng je weer een laagje lijm aan op je ei en draait het touw erom heen.  Doe dit steeds stukje voor stukje anders droogt je lijm te snel op en plakt het niet meer.  Zorg ervoor dat je het touw goed laat aansluiten zodat je de kleur van het ei niet meer ziet.  Als je boven aan  bent, dan knip je het jute touw af en is je jute paasei klaar!

pasen3

Happy tree Kim

Nadat Helen me de printables van Elze doorstuurde was ik ook meteen enthousiast om met paastakken aan de slag te gaan. Het leek me wel wat om iets anders dan de “gewone paastakken” te gebruiken. Heb daarom wat katjestakken geshopt bij de Jumbo. Eerst heb ik de zwart wit eitjes uitgeprint op A4 100 grams papier, een stukje zwart wit touw er tussen gedaan (er komt geen kracht tussen te staan dus deze methode volstaat ook) en vastgeplakt met een pritt stift.

hip 4

Naast die handy print eitjes heb ik nog wat eitjes van washi tape gemaakt.  Wat heb je hiervoor nodig?

  • washi tape in kleurtjes en printjes die je mooi vindt (in mijn geval natuurlijk zwart wit ;))
  • wit A4 papier (100 grams)
  • potlood
  • schaar
  • pritt stift

hip 4

Je tekent een aantal eitjes op papier, een losse voor- en een achterkant. Ik heb hetzelfde formaat als de printables gebruikt. Dan knip je deze eitjes uit. Zowel de voor- als de achterkant beplak je daarna met laagjes washi tape. De overtollige randjes knip je weg en dan plak je voor en achterkant tegen elkaar met de pritt stift. Vergeet daarbij niet om er een stukje touw tussen te plakken, zodat je ze op kunt hangen.

hip 4

Zet je takken in een bijpassende vaas en hang ze vol met al je DIY eitjes. Elze heeft ook nog superleuke printables voor in een lijstje, dus deze heb ik er bij gezet om het helemaal af te maken. Pasen proof toch?!

hip 4

Enjoy your own happy easter tree! Lovely Easter everyone!

Like & deel ons:

Een gedachte over “Happy Easter trees”

Geef een reactie