Paashaas op canvas

hip 4

Whoeiiii het voorjaar is nu echt in zicht, het zonnetje begint steeds vaker weer te schijnen. Wij krijgen al wel de lente in ons bol, wat jullie?

Daarom dit keer een easy DIY-project gericht op Pasen: een paashaas op canvas. Zoals jullie misschien al duidelijk is geworden heb ik veel zwart en wit in het interieur, dat zie je ook terug in dit item :)

hip 4

Hoe maak je deze paashaas?

Voor deze DIY heb je de volgende materialen nodig:

  • washi tape
  • zwart wit touw
  • canvasdoek 30×24 cm(kocht ik bij de Xenos)
  • A4 papier
  • potlood
  • schaar
  • zwarte houten letters (deze kocht ik bij de Action)
  • dubbelzijde tape

Als eerste koos ik een afbeelding op Pinterest van een paashaas die mij wel aansprak.  Ik vond het een uitdaging om met potlood zelf de paashaas uit te tekenen op papier. Je kunt echter tegenwoordig ook heel veel free printables op internet vinden, handy!

hip 4

Daarna heb ik de haas uitgeknipt. Vervolgens heb ik met washi tape de paashaas bedekt. Ik ben daarbij onderaan begonnen. Dat was een kwestie van een stukje tape over de gehele breedte van de paashaas plakken en dan afknippen. Zo bouw je laag voor laag op en uiteindelijk draai je de haas even om en knip je de overtollige randjes tape helemaal weg.

De paashaas heb ik alvast op de juiste plek op het canvasdoek neergelegd (nog niet vastgeplakt, omdat ik nog niet zeker wist wat ik nog meer wilde doen op het doek en ik de locatie van de letters sowieso nog moest bepalen). Met de houten lettertjes heb ik het woord EASTER gevormd. Mijn idee was om het woord verticaal aan de rechterkant te plaatsen. In de linker bovenhoek was het daarna nog een beetje leeg. Om het geheel een feestelijk tintje te geven heb ik met behulp van washi tape en zwart wit draad een klein slingertje gemaakt.

hip 4

Nu vond ik mijn kunstprojectje een mooi geheel en ben ik alles gaan vastplakken met kleine stukjes dubbelzijdige tape. Niet met lijm, want ik was bang dat er lijmrestjes zouden achterblijven bij het aandrukken van de letters bijvoorbeeld. Tape is dan een ideale oplossing! Zit namelijk op een rol en kun je helemaal op maat knippen en plakken.

Het doek heeft een plekje gekregen in de letterbak boven de bank. In combinatie met de andere spulletjes een geinig geheel!

hip 4

Wishing you a happy Easter!

 

 

Like & deel ons:

2 gedachten over “Paashaas op canvas”

Geef een reactie