Korte Woonketting

kettingeindkopie

Na lang speuren op internet kreeg ik niet de korte woonketting gevonden die ik graag zou willen.  Voor het blog Pimp je wc deel 2 zocht ik naar spulletjes om het toilet anders aan te kleden.  Deze blog volgt binnenkort, waar je onder andere deze woonkettinkjes kunt zien hangen.
Maar waarom door zoeken als je hem ook naar je eigen zin helemaal zelf kunt maken?  Ik was toch online, dus surfte ik naar de kralenkiosk. Hier bestelde ik de kralen en het waxkoord. Toevallig had ik die week bij de Action de houten knijpertjes meegenomen, gewoon omdat ik ze leuk vond. En zie hier, ze komen een aantal dagen later al weer van pas.

Ook zin om een eigen korte woonketting te maken? Lees dan lekker verder!

Wat het je nodig om deze woonketting te maken?

ketting4

  • kralen (12 grijze van 10mm, kan natuurlijk meer of minder zijn, in jouw gewenste kleur)
  • waxkoord (50cm)
  • metaaldraadje
  • houten knijpertjes
  • washi-tape
  • vilt (mocht je er een hartje van vilt aan willen hangen)

Hoe ga je te werk?

stappenplankopie

Je begint met het op maat knippen van het waxkoord (50cm). Deze vouw je dubbel. En waar de draad de bocht maakt, daar maak je het metalen draadje vast (draai hem niet te strak vast, maar wel zo dat de kralen er overheen passen). Rijg nu het gewenste aantal kralen op het koord. Ben je tevreden over het aantal kralen en het lusje wat bovenaan zichtbaar is, knoop dan een dubbele knoop onder de laatste kraal en schuif deze er overheen, zodat de knoop niet meer zichtbaar is. Als laatste knoop je de knijper er onder. Door het metalen gedeelte van de knijper steek je het waxkoord. Eén langs de linker en één langs de rechterkant. Leg dan een dubbele knoop,  tussen de houten delen van de knijper.  Klaar!

Zoek een mooi plekje in je woonkamer of net als ik op het toilet ;-). Plak hem vast met een stukje washi-tape, voorzie het knijpertje van een foto, een hartje van vilt of een kaart met een leuke quote, and enjoy your creation!

 

Like & deel ons:

Geef een reactie