Knuffel uil

uil1kopie

Het is supergaaf om een zelfgemaakt kraamcadeautje te kunnen geven. We denken dat je met deze knuffel uil, met zijn vrolijke kleuren en knisper veren,  baby en nieuwbakken mama heel blij kunt maken.

De eerste uil die ik maakte was voor mijn  zoontje Luuk. Het was één van mijn eerste projecten tijdens de naailes. Het is even een werkje maar….als hij eenmaal af is, kun je trots zijn.  Luuk was ook helemaal weg van zijn uil.  Later heb ik er nog één voor de dochter van een vriendin gemaakt. De uil die ik nu ga beschrijven is voor mijn dochter Fenne. Ze wordt helemaal vrolijk als ze er mee speelt.

Je hebt best wel wat materialen nodig. De mijne heb ik geshopt op de markt bij de stoffenkraam en de fournituren kraam. Wat je moet inslaan zijn stoffen in 3 kleuren en vilt voor de ogen, snavel, pootjes en naam van de kleine meid of jongen. Kies garen in de kleur van je stoffen. Verder heb je kussenvulling nodig en fiberfill. En niet te vergeten vliesofix, zodat je de ogen en andere applicaties van vilt op de uil kunt strijken en eventueel vastnaaien.  Zorg dat je dit doet, voordat je de uil in elkaar gaat zetten.  Het knisper-effect heb ik verwerkt in de “veren” op de buik van de uil, de middelste bevat een plastic krakend velletje (geknipt uit de verpakking waar het vilt in zat). Deze veren zijn alle drie gevuld met fiberfill, ook wel wattine genoemd, en het is per meter te verkrijgen. Dit knip je in de vorm van de “veer” en je doet het erin voor dat je het dicht naait.  Zorg dat je alle applicaties naar wens op de voor en/of achterkant hebt bevestigd.  Dan is het tijd om de voorkant en de achterkant van de uil aan elkaar te bevestigen. Leg goede kant op goede kant (dus de applicaties tegen elkaar) en spelt het vast. Vergeet daarbij niet de poten tussen de stoffen te leggen (deze moet je naar binnen leggen zodat je ze niet ziet, zodra je de stof straks naar buiten draait, komen ze tevoorschijn).  Begin bij één van de pootjes met dichtnaaien. Ga heel de uil rond en eindig voorbij het andere pootje. Je laat dus tussen de pootjes ruimte open. Nu kun je de uil van binnen naar buiten draaien. Vul de uil op met kussenvulling en naai hem met een blinde steek aan de onderzijde dicht.

uil2  uil3

En klaar is je uil! Wil je nu een uitgebreide turorial van deze knuffel uil, laat het ons dan weten. Dan zullen we hem van A tot Z voor je uittypen en op de site plaatsen. Heb je interesse in het patroon, stuur ons dan een mailtje, zorgen wij dat het jouw kant op komt.

Let’s cuddle!

 

Like & deel ons:

Geef een reactie