Vlaggenslinger

hip 4

Hoera, mijn nichtje werd afgelopen weekend 1 jaar oud! Wat een groot feest. Daar moest natuurlijk een leuk cadeautje bij, girly party style! Daarom deze vlaggenslinger van oude jeans gemaakt.  Een superleuke manier om de spijkerbroeken die niet meer gedragen worden te hergebruiken (wel even netjes uitwassen voor je aan de slag gaat natuurlijk ;)).

Welke materialen gebruik je voor een vlaggenslinger?

 • stofjes (in dit geval jeans) als basis voor de slinger
 • gekleurd vilt
 • katoenen biaisband (roze in deze slinger)
 • satijnen band (roze)
 • vliesofix
 • pen en papier (of printer)
 • garen
 • schaar
 • naald
 • naaimachine

hip 4

De vlaggenslinger

Een combi van stoere donkere jeans en twee kleuren roze leek me erg gaaf. Ik had nog een oude jeans van Jeroen bewaard. Dit was een mooi moment om deze tevoorschijn te halen. Eerst heb ik de vlaggetjes aan de hand van een papieren mal geknipt. Vervolgens  aan de slag met de bedrukking. Ik koos voor de tekst “hoera” in combinatie met twee hartjes. De tekst kun je uitprinten, maar ik heb hem zelf op papier uitgetekend omdat ik toch een recht lettertype wilde. Met behulp van vliesofix heb ik de letters, en de hartjes, op het vilt en vervolgens op de stof vast gestreken. Op de letter h en a heb ik, met de hand, een klein strikje van satijnen band vast gestikt voor een extra girly effect. De zijkanten heb ik vervolgens met de naaimachine dicht gestikt. Het mooiste is om daarna de vlaggen nog even goed glad te strijken. Dan is het een kwestie van de vlaggen op de goede volgorde (note to myself: vergeet de a niet, anders krijg je een heeeel lelijk woord ;)) aan het biaisband vast spelden en stikken.

hip 4 hip 4

Geef jij de slinger ook cadeau? Pak hem dan mooi in en wat zal de jarige blij zijn met jouw zelfgemaakte slinger!

Stap voor stap tutorial?

Wil jij deze slinger ook maken aan de hand van een stap voor stap tutorial met foto’s? Laat dan hieronder een reactie achter. Zorgen wij ervoor dat deze op het blog terecht komt!

Giveaway!

Verjaardagsfeestje in het vooruitzicht en heb je ook belangstelling voor deze “hoera vlaggenslinger”, maar geen tijd om hem zelf te maken? Laat dan hieronder een reactie achter. Onder de leukste reacties  verloten we een gratis giveaway slinger!

Let’s celebrate!

hip 4

Like & deel ons:

19 gedachten over “Vlaggenslinger”

 1. Dat is ook toevallig. … Ik heb als uitnodiging voor mijn feestje ook een gedeelte van een vlaggenlijn gebruikt en daar de uitnodiging op geplakt met als motto: ” je moet tenslotte zelf de slingers ophangen.”. Ik kreeg van iedereen hele positieve reacties, dus zo’n vlaggenlijn van jullie zal zeker niet misstaan op 7 maart 😉

 2. Paar jaar geleden zelf ook een vlaggenlijn gemaakt met spullen van de xenos. Ook heel leuk om te doen. Maar deze is echt super!! Ga straks maar eens snel bij Johan is kast kijken of hij nog oude spijkerbroeken heeft ;-). Sinds kort toch de naaimachine weer uit de kast gehaald dus misschien wel heel leuk om voor Izzy haar eerste verjaardag te maken. Nog 3 maanden de tijd voor!!!!!

  Groetjes
  Esther

  1. Hey Esther, leuk dat je een berichtje achterlaat. Johan heeft vast nog een oude broek liggen ;-). Foto ervan als hij klaar is, vinden wij altijd leuk om te zien. Wie weet hangt deze straks bij jullie op Izzy haar eerste verjaardag. Liefs Kim en Helen

 3. Wat hebben jullie weer iets moois gemaakt, met jullie leuke ideeën!!
  Ik vind het zelf een leuk idee om zoiets voor alle vier mijn kinderen te maken met hun naam erin voor als ze jarig zijn, deze slingers zijn mooier dan de standaard saaie slingers namelijk.

  groetjes miranda

 4. Lieve dames,

  Leuke blog en een super leuke slinger.
  Ook Philou vindt hem the bomb;-)
  Aangezien ze haar eerste verjaardag nog moet vieren, zou deze mooie slinger nog vele jaren mee kunnen gaan….
  Veel succes met jullie blog en jullie creatieve ideeën. Ik volg jullie graag.

 5. Wat een leuke slinger!!! Ik heb genoeg verjaardagen die eraan komen :-) Mn liefste nichtje wordt 24 maart alweer 3 jaar, en mn liefste neefje is in mei aan de beurt. Ikzelf ben helaas net jarig geweest dus zal nog een jaartje moeten wachten als ik m zelf op wil hangen :-) Goed bezig ladies, echt heel leuk al die ideeen!

 6. Wat een leuke slinger! Als ik een naaimachine had zou ik hem zelf proberen te maken maar dan wordt ie vast niet zo mooi als wanneer jullie hem maken! Ik hoop dat ik hem win :-). Zeg ik misschien wel tegen mijn moeder de handwerkjuf dat ik hem zelf heb gemaakt…

Geef een reactie