Love for wood

hip 4

Fijne Valentijn!

Geniet van jullie zaterdag vandaag. Ter inspiratie hebben we nog een leuk DIY-project voor jullie gemaakt om het interieur Valentijn proof te maken ;). Maar dan stoer en eigenlijk altijd wel leuk in bijvoorbeeld je slaapkamer (aan de muur of op een plankje) of in de woonkamer (op je wandplank, check onze wandplank tutorial hoe je deze kunt maken). Het is ook nog eens superleuk om te maken en je kunt er helemaal je eigen draai aan geven (soort hout, hout een kleurtje geven of niet, kleur wol).

hip 4

Hoe maak je dit hart op hout?

Wij hebben ervoor gekozen om steigerhout te gebruiken en een mooie zachte (pastel) kleur groen wol (van het merk Drops, gekocht bij de knusse hobbywinkel Allerlei Kreatief in Etten-Leur). Romantisch, maar toch ook een robuuste look.

Zaag, met een decoupeerzaag, twee plankjes steigerhout van 19 (meestal standaard breedte van steigerhout planken bij de bouwmarkt) bij 38 cm. Je hebt daardoor een vierkanten frame. Zaag twee vurenhouten balkjes van 20 cm breed. Deze balkjes bevestig je met behulp van steigerhout schroeven aan de achterkant (zie foto).

hip 4

Schuur het houten frame met behulp van schuurmachine (of schuurpapier) mooi glad. Wij hebben de randjes iets afgerond. Je kunt het frame ook eventueel een kleurtje geven of beitsen, wij hebben het naturel gelaten. De basis is dan klaar!

Teken op papier een hart in het formaat naar wens. Wij vonden het mooi als je ook nog wat van het houten frame zag, dus hebben het niet helemaal “frame vullend” gemaakt. Plak je papieren mal met behulp van schilderstape op het houten frame. Dan kun je aan de slag met het timmerwerk. Sla de spijkertjes (met kleine kop) een voor een met een hamer in het hout. Volg daarbij de lijn van het getekende hart en zorg ervoor dat je gelijke ruimte tussen de spijkertjes houdt.

hip 4

En dan het laatste gedeelte! Maak de wol met een klein knoopje vast aan het onderste spijkertje. Dan is het een kwestie van de wol kris kras door de spijkertjes rijgen. Let daarbij op dat je alle spijkertjes minimaal 1 keer gebruikt. Tip: houd de wol strak, anders schiet hij van de spijkertjes af. Om het hart extra goed te benadrukken is het het mooist als je de wol ook een keer rondom het hart rijgt. Tot slot de wol “afhechten” met een knoopje. Dit kan op een willekeurige plaats. Knip de losse stukjes even af, zodat je deze niet meer ziet (begin en einde van de draad). Wij hebben het hart door middel van een draad geregen, nergens onderbroken. Dan krijg je het mooiste effect. En voila, je hart is af! Verras jouw liefde met dit hart, wij denken gegarandeerd succes ;).

hip 4 hip 4

Enjoy your day!

 

Like & deel ons:

Geef een reactie