Mok voor jouw valentijn!

ok3

Het is aankomend weekend niet alleen carnaval, maar ook Valentijnsdag. Zaterdag is de dag van de liefde.  Dit onderwerp wilden we niet aan jullie voorbij laten gaan, dus vind je in dit blog een leuk, creatief en vooral romantisch, idee waarmee jij je grote liefde kunt verrassen.  We hebben een mok met krijtverf (ook wel schoolbordverf) en een persoonlijke tekst geknutseld,  die je kunt geven bij een ontbijtje (kan op bed natuurlijk, maar een mooi gedekte tafel zal ook zeker gewaardeerd worden ;-))

Hoe maak je de Valentijnsmok?

Je bepaalt tot hoe ver de krijtverf moet komen. Hier plak je dan de schilderstape. Zo bepaal je de grens tussen de krijtverf en het glazuur van de mok. Vervolgens breng je met een sponsje (1/3 van een schuursponsje bijvoorbeeld) de gesso aan. Wrijf dit uit vanaf de schilderstape naar beneden.  Laat het drogen en breng daarna nog een laagje gesso aan. Wanneer dit droog is, is het tijd voor de krijtverf. Dit kun je met een kwast er op aanbrengen. Wij hebben maar één laagje nodig gehad van de verf.  Als je tevreden bent over de dekking, verwijder dan meteen het schilderstape, om te voorkomen dat je verf ermee aftrekt als het opgedroogd is.  Zoals in het blog van de krijtfles vermeld staat, kun je ook een föhn gebruiken om het drogen sneller te laten verlopen (dit voor degene zonder geduld ;-))

Mok2 Mok1 mok4

Als alles droog is, is het tijd om je mok jouw eigen touch te geven. Wij kozen ervoor om de overgang van krijtverf naar glazuur te voorzien van een jute touwtje (te krijgen bij o.a. Hema). Ook omdat we wat uitlopers van de verf hadden…haha. Het hartje van vilt maakt hem extra lief.  Ja….en dan de tekst. Schrijf met een krijtstift iets kort, maar krachtig op de verf. Je kunt op krijtstiften.nl  witte krijtstiften bestellen, maar ook andere kleuren.

De krijtverf (gekocht bij de Action, net als de gesso overigens) is op waterbasis. Dus afwassen wordt lastig 😉 Wil je de mok vaker gebruiken, dan kun je een vernis laag aanbrengen over de mok. Doe dit dan eerst voor dat je hem gaat versieren met jute of iets dergelijks.

Wat zal jouw Valentijn blij verrast zijn bij het zien van de mok die jij speciaal voor hem of haar hebt gemaakt.

Happy Valentine!

 

Like & deel ons:

2 gedachten over “Mok voor jouw valentijn!”

Geef een reactie