Letter banner kinderkamer

hip 4

Letters in het interieur zijn momenteel helemaal hip. Ook in de kinderkamer. Je maakt je interieur er echt persoonlijk mee. Kies bijvoorbeeld voor de eerste letter van de naam van je kindje of gebruik juist de volledige naam. Wij hebben een letter banner, ofwel naamslinger, gemaakt van hele simpele (en goedkope) materialen. Superleuk om die saaie of nog lege muur in de kamer mee op te fleuren!

Je hebt niet meer nodig dan wat restjes stof, een stuk stevig karton, textiellijm, (jute) touw, washi tape, knijpers en een schaar.

Hoe maak je de letter banner?

Zoek een aantal stofjes bij elkaar waar je de letters van wilt maken. Je kunt kiezen voor 1 stof of combineer juist meerdere stofjes. Wij kozen voor twee verschillende stoffen met motiefjes die passen bij het thema van de kinderkamer van Noah. Print de letters uit in de grootte die je wilt (onze letters zijn 18 cm hoog) en in een lettertype naar jouw smaak. Tip: een strak lettertype is makkelijker, omdat je dan geen kreukels krijgt in de stof. Trek met een potlood de letters over op een stuk stevig karton (gewoon een kartonnen doos die we nog in huis hadden). Knip de letters vervolgens uit. Gebruik hiervoor een goede schaar als je dik karton hebt zoals wij dat hadden.

hip 4 hip 4 hip 4

Leg vervolgens de letter met de voorkant naar beneden op de achterkant van het stuk stof dat je hebt uitgekozen. Knip de letter rondom uit met minimaal 3 cm extra stof (zodat je dit straks om de letter kunt vouwen).  En dan ga je de letter in de stof inpakken alsof het een cadeautje is.  Het makkelijkste is om de stof op een aantal punten van de letter (bijvoorbeeld de hoeken) in te knippen tot een paar millimeter van de rand van de letter. Breng lijm aan op het stukje stof wat je moet omvouwen. Trek het stukje stof goed strak (anders krijg je kreukels op de goede kant van de letter). Vouw het stukje stof om de letter en plak het vast. Duw de stof stevig op de letter aan. En zo ga je stap voor stap te werk. Het kost wel even wat geduld, vooral als je kindje een lange naam heeft ;).

hip 4

Knip daarna een stuk touw af. Hou daarbij rekening dat je wat ruimte links en rechts van de naam en tussen de letters wil hebben, zodat het echt een slinger wordt. Onze slinger is in totaal 120 cm. Met een knijper bevestig je de letters aan het touw. En dan kun je de slinger met een stukje washi tape aan de muur ophangen (heel handig, want dat scheelt spijkers of andere vervelende bevestigingsmaterialen die schade aan je muur kunnen brengen).

hip 4

Je zou je naamslinger nog uit kunnen breiden met leuke afbeeldingen (denk aan een ster of een uil). Zo zijn er allerlei variaties mogelijk. Deel vooral jouw slinger met ons, we zijn erg benieuwd!

hip 4

Like & deel ons:

2 gedachten over “Letter banner kinderkamer”

    1. Hoi Marthe, wat leuk dat we je misschien wel hebben kunnen inspireren! Een goede zwanferschap voor je dochter gewenst en laat je een berichtje achter straks met de verrassing die je voor haar hebt gemaakt?! We zijn erg benieuwd!

Geef een reactie