Krijtfles voor kids

krijtfles3

De opa’s en oma’s van onze kinderen vinden het super om knutselwerkjes van hun kleinkinderen te ontvangen.  Met deze fles kan je kindje, hoe jong ook, een mooi cadeau geven aan opa, oma of aan de juf of meester om hen na een jaar van goede zorgen te bedanken.  Je kan er voor kiezen om een mooie bloem te kopen voor erin. Maar zelf een bloem knutselen met je kleine spruit is natuurlijk ook heel leuk om te doen.  Luuk, zoontje van Helen, had de voorkeur voor deze oranje roos, die ze haalden bij hun favoriete bloemenwinkeltje Repelsteeltje

Hoe maak je de krijtfles?

Krijtfles1   krijtfles2  krijtfles5

Je begint met het schoonmaken van de fles. Gebruik hiervoor een schuurmiddel, zodat er geen lijmresten van het etiket achterblijven.  Wanneer je de fles goed droog gemaakt hebt, kun je gesso aanbrengen m.b.v.  een sponsje (wij hebben 1/3 van een schuurspons afgeknipt). Als je zoon of dochter wil helpen met de gesso dan kan dat makkelijk, want het is afwasbaar. En hoe leuk is het om samen bezig te zijn?! Nadat de eerste laag gedroogd is (heb je geen geduld, net als Helen, dan gebruik je een föhn om het drogen sneller te laten verlopen), breng je de 2de laag gesso aan, gevolgd door een derde. Is je fles echt goed droog, dan is het tijd om met een kwast de schoolbordverf aan te brengen. Dit zal niet na één keer dekkend zijn. Laat de fles drogen (ja, föhnen kan ook inderdaad ;-)) en breng de laatste laag aan. Heb nog even geduld tot dat fles droog is, maar dan volgt toch echt het leukste gedeelte van het hele project. Je kleine Picasso kan met stoepkrijt of kleine schoolbord krijtjes de fles een eigen touch geven.  Als laatste kan de bloem erin.

Wil je hem cadeau doen? Pak de fles dan in in bijvoorbeeld plastic cadeaufolie met een vrolijk cadeaulint. Je kleine zal zijn of haar zelfgemaakte cadeau, vol trots overhandigen.

krijtfles4

 

 

Like & deel ons:

2 gedachten over “Krijtfles voor kids”

Geef een reactie