Pimp je wc deel 1: steigerhout

 

hip 4

In drie blogs ” Pimp je wc” geven we een aantal DIY tips  om een nieuwe look voor het kleinste kamertje in huis, de wc, te creëren. Kleine projectjes die je toilet een frisse, nieuwe, grappige, praktische, stijlvolle, hippe of opgeruimde uitstraling geven. Vandaag deel 1: steigerhout.

Net zoals bij vele Nederlanders, is ons toilet strak, neutraal, maar misschien ook wel een beetje saai en standaard ingericht. Oftewel, witte wandtegels, grote grijze vloertegels, een zwevend toilet en een mooi fonteintje met bijpassende accessoires voor een handdoekje enzovoort. Tijd om wat items toe te voegen die het net wat creatiever en spannender maken. En dan is het het leukste om ze zelf te maken, helemaal passend bij jouw eigen smaak en stijl. Je zult er versteld van staan dat een toilet er compleet anders uit kan zien met deze kleine veranderingen!

Wij zijn begonnen bij een van onze irritatiepuntjes: waar laat je toch je voorraad wc rollen? Altijd maar op zo’n saaie RVS houder (die vaak gaat roesten) is het ook niet. Het leek ons wel een goed idee om wat meer contrast aan te brengen in onze strakke wc. We hebben daarom een “krukje” van steigerhout ontworpen dat dienst kan doen als opbergkastje voor de wc rollen. Maar het kan ook gebruikt worden om leuke accessoires op te zetten om je wc verder aan te kleden in je eigen stijl.

hip 4   hip 4

Hoe maak je dit krukje?

Zaag een nieuwe steigerhouten plank in 4 kleine plankjes van de volgende afmetingen: 19×25 cm (2 plankjes) en 19×26 cm (2 plankjes). Steigerhouten planken zijn vaak 19 cm breed, maar als je een andere breedtemaat hebt, bespaar je jezelf een hoop zaagwerk als je de breedte accepteert voor wat het is.  Schuur de plankjes goed glad (met een schuurmachine of met de hand) zodat je geen splinters meer voelt. Je kunt de plankjes vervolgens in de gewenste kleur schilderen. Wij hebben er echter voor gekozen om het krukje helemaal naturel te laten (geeft extra contrast in het strakke interieur), dit kan prima als je steigerhout binnen toepast.

Als je de plankjes hebt gezaagd, is het tijd om ze vast te schroeven met speciale steigerhoutschroeven. Deze zijn eenvoudig zelfborend, maar voor de zekerheid boren wij nog even met een 2mm boortje de gaatjes voor. Dit is een kwestie van met 1 hand de plankjes op de gewenste plaats bij elkaar te houden, en met de andere hand te boren op de gewenste schroefplekken en vervolgens de schroeven erin te draaien. Wij hebben per bevestigingspunt 2 schroeven gebruikt, en deze mooi op dezelfde plaats terug laten komen per plank. Mocht je dit overigens samen kunnen doen met iemand, scheelt dat wel het nodige gepruts met plankjes vasthouden!

En voila, je hebt je eigen wc rollen opbergplekje gecreëerd!

hip 4   hip 4

Like & deel ons:

2 gedachten over “Pimp je wc deel 1: steigerhout”

  1. Superleuk idee!!

    Mijn witte muurtjes zijn al gesjabloneerd ooit, maar verder is het inderdaad vrij saai wit/zwart en neutraal – dus dit zou een leuke toevoeging zijn. Ik zet hem op mijn fröbel wensenlijstje 😉

Geef een reactie