Warme carnavalsjaal

20150116_135357kopie

Het aftellen naar carnaval is nu dan toch echt begonnen. Nog 30 dagen en dan barst het feest weer los. Ik kan niet wachten 😉 Lekker 4 dagen lang, alles “de boel, de boel” laten.

Ieder jaar loopt mijn hoofd weer over met ideeën voor outfits en accessoires. Het armbreien van de grijze sjaal (zie: armgebreide sjaal) bracht me op het idee van deze carnavalsjaal. Toch lekker zo’n sjaal, wanneer het buiten koud is en je gaat naar de optocht kijken.  Bij hobbydoos.nl bestelde ik gele en blauwe wol. Deze kleuren staan centraal tijdens carnaval in ‘t Puitenol (zo wordt het dorp  waar ik woon 4 dagen lang genoemd tijdens carnaval). Alle volwassen inwoners van ‘t Puitenol heten puiten en de jeugd noemen we dikkoppen. Oftewel we zijn allemaal kikkers, dat verklaart de kikkertjes op de sjaal.  De materialen voor de kikkers had ik allemaal in huis.  Vilt komt van de Action en het borduurgaren vond ik in een oud hobbykistje van mijn oma.

Ook zin om deze sjaal te maken of juist in andere kleuren zodat je er warm bijloopt in jouw woonplaats tijdens carnaval? Neem dan een kijkje bij DIY tutorials – Carnaval –  Carnavalsjaal.

ALAAF!!!!

Like & deel ons:

Geef een reactie