Wooninspiratie: message of a bottle

hip 4

Een van de dingen die we in 2015 wilden uitproberen (de blog met de wishlist 2015 van HipBY komt ook nog een keertje voorbij) is het creëren van woonaccessoires met behulp van gesso. Dit is een soort primer, waardoor de verf aan gladde oppervlakken als bijvoorbeeld glas hecht. Gesso koop je onder andere bij de Action. In deze blogpost zie je 4 verschillende ideeën voor een woonaccessoire, gemaakt van een wijnfles. Er past er altijd wel één in jouw interieur en het is heel makkelijk zelf te maken.

hip 4

Als eerste ga je aan de slag met de basiskleur van de fles, in ons geval grijs. Je weekt het etiket van de fles af met warm water en een schuursponsje en daarna nog even goed ontvetten met schuurmiddel. Dan weet je zeker dat je geen restjes meer ziet nadat je hem geschilderd hebt. Zorg dat je kunt werken op een ondergrond die vies mag worden (in dit geval hebben wij er een oude krant onder gelegd). Vervolgens breng je de gesso aan op de fles. Dit hebben wij, rechtstreeks vanuit de fles, met een schoon en droog sponsje gedaan. Zorg dat je de gesso goed over de fles verdeelt, dan kan de verf daarna goed hechten. Gesso droogt supersnel, na ongeveer 15 minuten was de fles klaar om geschilderd te worden.

Spuit een beetje van de witte en zwarte acrylverf op bijvoorbeeld een oud bordje (makkelijk af te wassen). Meng met een penseel de verf tot de kleur grijs die je mooi vindt. Oh en tip: de verf droogt donkerder en mat op. En dan schilderen maar! Een hoog kleuterschoolgehalte, maar ook erg leuk om te doen! Bij ons dekte de verf al na 1 laagje. En dan kun je aan de slag met decoreren van de fles.

Houd je meer van basic accesoires in je interieur? Alleen in het grijs, in combinatie met andere woonaccessoires, is ie ook al leuk:

hip 4

Wij hebben ook een variant met jute touw en een label gemaakt. Het touw is vastgezet met dubbelzijdig plakband (kan ook eventueel met een lijmpistool). Het label is gepersonaliseerd met ons logo door middel van een zwarte stift. Meteen een hele andere look:

hip 4

En helemaal van nu, een dip dye variant. Met de penseel hebben we twee lagen witte acrylverf toegevoegd. De rand plak je af met schilderstape om druppen te voorkomen en de kleurscheiding zo strak mogelijk te krijgen.

hip 4

Tot slot,  een fles met geometrische touch door middel van een randje washi tape:

hip 4

Lijkt het je een leuke toevoeging aan jouw interieur? Je kunt ook potjes (denk aan een lege pindakaaspot) of een van je vazen die je beu bent op deze manier een nieuwe look geven. Stuur ons vooral een foto als je zelf ook een DIY woonaccessoire met behulp van gesso hebt gemaakt, we zijn erg benieuwd!

 

Like & deel ons:

Geef een reactie