Wedding corsages van vilt

hip 4

Een van de trouwtrends van 2014 was het personaliseren van je bruiloft. Wij denken echter dat dit voor 2015 niet anders zal zijn, want het blijft gaaf om je grote dag te organiseren in helemaal je eigen stijl. Het persoonlijk maken van je bruiloft kan op allerlei manieren: de aankleding van de locatie of de indeling van de dag zelf; organiseer de lunch bijvoorbeeld gewoon bij jullie thuis. Maar het kan ook in de kleine details zitten zoals bijvoorbeeld de enveloppendoos, de bedankjes of de corsages. Hoe leuk is het als ze én mooi zijn én helemaal passen bij wie je bent als bruidspaar.

Daarom een kleine flashback naar 2012, waarin ook wij op onze grote dag ervoor kozen om een aantal details op onze eigen manier in te vullen. We vonden het leuk om de corsages voor onze daggasten net anders dan anders te doen en hebben ze daarom dus zelf gemaakt. Bovendien was het ook nog eens gezellig om samen met onze ceremoniemeesters (Helen en een ander vriendinnetje) crea bea te zijn en ondertussen ook nog andere details van de wedding te bespreken. Het idee was om vilten hartjes te maken in de themakleur van onze wedding: paars.

Dus heb je trouwplannen voor 2015, let goed op ;). Wie weet kunnen we je nog op een leuk idee brengen…!

Wat moet je doen?

Knip een hartje uit papier (die van ons waren ongeveer 10cm hoog en 8cm breed), zodat je een malletje hebt. Leg dit hartje op een stuk vilt (bevestig het evt met speldjes, zodat het niet verschuift) en knip het hartje uit het vilt. Knip met behulp van de mal nog eenzelfde hartje uit. Naai de hartjes met de festonsteek dicht, maar laat aan de onderkant nog even een kleine opening. Wij gebruikten hiervoor borduurgaren (wij kozen voor een tint lichter dan het paarse vilt, hiermee kun je ook eindeloos variëren). Vul het hartje met bijvoorbeeld dacron vulling (vulling voor knuffels) naar de gewenste dikte en stik het hartje daarna verder dicht met de festonsteek. Vergeet daarbij niet om goed af te hechten, anders schiet het hartje open.
Bevestig, ook met hetzelfde borduurgaren, een veiligheidsspeldje aan de achterkant van het hartje om het op de kleding te kunnen spelden. Wij hadden hartjes met zowel veiligheidsspeldjes als met magneetjes gemaakt. Bij de hartjes met magneetjes stop je tijdens het vullen van het hartje ook het ene deel van de magneet er alvast in.

Het is eigenlijk heel simpel, maar wow, wat een superleuk effect! Het geeft echt een persoonlijke touch aan je bruiloft en wat een leuke reacties kregen we er ook op. We zijn nog steeds blij dat we het op deze manier hebben gedaan en onze trouwfotograaf (Manola van Fotografie+) heeft het destijds erg mooi in beeld gebracht:

image1

Tip: via Google kun je allerlei plaatjes vinden met uitleg over de festonsteek en ook op YouTube zijn filmpjes te vinden met uitleg over deze steek.

x Kim

 

Like & deel ons:

Geef een reactie