Snowflakes van washi tape

washivierkant2

Mijn knutselwinter staat in het teken van de ontdekking van washi tape, ofwel masking tape. Ook ik ben gevallen voor de charmes van deze kleine rolletjes Japanse tape van rijstpapier. Je kunt ze verkrijgen in allerlei kleurtjes en printjes en ze zijn zowel online te vinden als in allerlei winkels zoals Hema, Action en Xenos.

Het leek me leuk om hier iets mee te doen op een nog lege muur in onze woonkamer. Overal lees ik dat het te gebruiken is op gestucte muren zonder restjes achter te laten, dus dat gaan we gewoon proberen (likje latex kan altijd nog immers). Op abdkaarten.nl heb ik verschillende rolletjes besteld in zwart, wit en grijze geometrische motiefjes,  in de stijl van de rest van onze inrichting. Mijn bestelling van deze site was mooi verpakt (cadeautje to me) en de tape was zoals ik hoopte: erg gave printjes waar je veel mee kunt doen. Op Pinterest heb ik een beetje rondgeneusd om ideeën op te doen. Omdat ik het leuk vind om ons interieur aan te passen aan de seizoenen, koos ik dus voor een winters thema: snowflakes.

Eerst heb ik, met behulp van wat rekenwerk van mijn man, een zeshoek gemaakt op papier, zodat ik een malletje had van waaruit ik kon werken. Overigens is het denk ik sneller om een voorbeeld zeshoek van internet te halen en naar gewenst formaat uit te printen, maar dat terzijde 😉
Omdat het wel handig was om twee paar handen te hebben tijdens dit klusje, en omdat het ook gewoon heel gezellig is om dit samen te doen, heb ik Jeroen gestrikt om mee te helpen plakken.

Eerst de zeshoek op de muur vasthouden (even goed kijken op welke plek precies, ivm de grootte van de snowflake) en vervolgens de zeshoek gevolgd met de tape. Voor iedere zijde heb ik een nieuw stukje tape gebruikt en zo nodig bijgeknipt om ze goed aan te laten sluiten. Dat is meteen ook het voordeel van washi tape, je kunt het nog makkelijk even loshalen als je het wil corrigeren (woops, wel een paar keer nodig).

Vanuit de zeshoek heb ik de” stralen” van de snowflake bepaald. Ieder onderdeel van de straal heb ik een voor een geknipt en geplakt zodat je van elk onderdeel een mal hebt. De stralen worden dan precies even groot. Om de snowflake een speels effect te geven heb ik verschillende prints gebruikt. Wel allemaal in dezelfde kleuren, zodat het een eenheid vormt. Eenmaal klaar waren we eigenlijk best blij met het resultaat. We besloten om nog een tweede,  maar kleinere versie te maken.

Wat vinden jullie, mogen ze heel de winter blijven zitten?

x Kim

Like & deel ons:

2 gedachten over “Snowflakes van washi tape”

Geef een reactie