Wieglakentje zelf maken

HipBY wieglaken

Zoals jullie misschien wel weten is Kim momenteel zwanger en bij 36 weken begint de nesteldrang nu toch ook echt toe te slaan. En met een baby op komst kun je helemaal losgaan op DIY gebied, maar met beperkte tijd moet je soms keuzes maken en misschien is deze simpele optie dan ook wel iets voor jou. In een paar eenvoudige stappen kun je namelijk een uniek wieglakentje maken, helemaal passend in de stijl van jouw babykamer. Je hebt hiervoor niet meer nodig dan een wit kant-en-klaar lakentje en wat sierband. Als je nog bovendien niet super ervaren bent met de naaimachine is dit erg leuk om te doen.
Daarnaast is dit ook echt een budgettip, altijd mooi meegenomen! In deze blogpost lees je terug hoe je in een handomdraai jouw wiegje een eigen uitstraling mee kunt geven.

Wat heb je nodig voor deze DIY?

  • kant-en-klaar lakentje (per 2 verpakt, Hema)
  • sierband (gekocht bij Xenos, klos van 3 meter)
  • kopspelden
  • garen in bijpassende kleuren
  • naaimachine
  • schaar

Hoe maak je het wieglakentje zelf?

Ik heb ervoor gekozen om het sierband aan de bovenkant van het lakentje te bevestigen, zodat als je het omslaat, in combinatie met de wiegdeken, een mooi accent vormt. Je kunt ook meerdere bandjes bevestigen om het een nog speelser effect te geven. Omdat mijn wiegbekleding met sterretjes al vrij druk is heb ik het bij dit eenvoudige accent gelaten.

Het wieglakentje is 80 centimeter breed, daarom heb ik een stuk band van 82 centimeter afgeknipt. Je kunt dan de beide uiteinden van het lint straks aan de achterkant van het laken vastmaken.

HipBY wieglaken

Bevestig het lint met behulp van de kopspelden op het lakentje. Ik heb het precies langs de stikrand vast gemaakt, zodat deze helemaal wegvalt. Sla het lint aan beide uiteinden om, om eventueel rafelen te voorkomen.

HipBY wieglaken

Stik dan het lint zowel aan de bovenkant als aan de onderkant vast met een bijpassende kleur garen. Voor mijn onderdraad heb ik wit gekozen, zodat het lakentje ook aan de achterkant mooi afgewerkt is.

HipBY wieglaken

En dan is je eigen gemaakte wieglakentje al af! In combinatie met een wiegdeken geef je zo het babybedje een heel eigen look. Echt een simpele DIY om (eventueel lastminute) te doen en stiekem ook heel wat centjes bespaard!

 HipBY wieglaken

Sweet dreams baby boy!

Like & deel ons:

Geef een reactie