Kussen met envelopsluiting

Nu het nieuwe jaar bijna een maand oud is, vonden wij het tijd om weer eens een frisse wind door de woonkamer te laten waaien.  We hebben allebei een zwak voor kussens. Daarom leek het ons leuk om jullie te laten zien hoe wij, heel gemakkelijk, kussenslopen van 50×50 cm, met envelopsluiting, maken.  Met een kussen geef je snel een nieuwe touch aan je bank of stoel en daarmee aan je woonkamer (of bijvoorbeeld de hal :)).  Weinig moeite (geen gedoe met ritsen of andere moeilijke sluitingen), snel resultaat!

hip 4

Wat heb je nodig voor dit kussen?

  • Stof van 52×122 cm (naar keuze, tip: Kwantum heeft hele leuke stofjes!)
  • Binnenkussen 50×50 cm  (Ikea)
  • Naaimachine
  • Stofschaar
  • Spelden
  • Garen (naar keuze)

Hoe maak je dit kussen?

Teken 52×122 cm uit op de achterzijde van je stof en knip het uit.

Stik je lap stof rondom af met een zigzagsteek ( of m.b.v. een lockmachine) om rafelen te voorkomen.

hip 4

Vouw de kortste zijden 1cm om en speld ze vast. Vervolgens stik je de zoom vast.

hip 4

hip 4

Nu vouw je de lap stof dubbel. Zorg  dat de goede kant van de stof op  goede kant ligt en dat de stof 10cm overlapt. Speld de zijkanten dicht (zoals hieronder het voorbeeld laat zien, dan kun je er in 1 keer overheen stikken met je naaimachine) en stik ze dicht.

hip 4

Draai de kussensloop binnenstebuiten, stop het binnenkussen er in en klaar ben je.

hip 4
Deze kussens hebben een andere afmeting, namelijk 50×30.

 

Like & deel ons:

Geef een reactie