Merry X-mas!

Wat ontzettend leuk is het om overal in de wijk de kerstbomen te zien schitteren in de woonkamers. Om nog maar te zwijgen over alle, met lichtjes versierde, voortuinen.  Het geeft ons altijd zo’n gezellig en huiselijk gevoel. Wij houden ervan! Jullie ook?

hip 4

Wij zochten een idee om naast de lichtjes in de kerstboom nog wat anders te laten ‘shinen’ in de woonkamer.  Ons uitgangspunt: strak, makkelijk en  lichtjes. Zie hier het resultaat 😉 .  Het enige wat je moet kopen is deze kartonnen X (gekocht bij Xenos) en een snoertje met 20 lampjes op batterij (gekocht bij Marskramer). De overige spulletjes heb je vast en zeker in huis. Genoeg gekletst 😉 We gaan uitleggen hoe je deze schitterende X maakt.

hip 4

Wat het je nodig voor de X-mas X?

  • Kartonnen X (Xenos)
  • Lampjes (snoertje van 20 lichtjes op batterij, Marskramer)
  • Stanleymes of aardappelschilmesje
  • Potlood
  • Liniaal
  • Schroevendraaier (die net iets dunner is dan je gekochte lampjes)

Hoe maak je de X-mas X?

Bepaal hoeveel lampjes je zichtbaar wilt hebben. Onze X heeft 13 zichtbare lampjes (de overige lampjes verwerk je straks in de kartonnen X). Teken nu, met behulp van een potlood en liniaal, puntjes op de voorkant van de X, uit. Begin met aangeven van het lampje in het midden, vanuit daar teken je de overige lampjes zodat je een gelijke afstand krijgt.

hip 4

Draai nu de X om…het is tijd om te gaan slopen (wel netjes ;-)) Snij de achterkant van de X uit de X met een mesje. Draai de X weer terug. Met de schroevendraai druk je gaatjes in de X op de plaats waar je puntjes hebt gezet.

hip 4

hip 4

Hier komt de laatste stap… gaat snel of niet? Via de open achterkant druk je de lampjes naar buiten, zodat ze aan de voorzijde er net door heen komen. Lampjes die overblijven stop je los tussen de andere lampjes. Zet het houdertje met de batterijen in een van de twee poten van de X. Zet het schakelaartje om en geniet van je stralende X.

hip 4

hip 4

Geef de X-mas X een mooi plekje in je huiskamer deze kerst.  Zet hem op de foto en show hem op onze facebookpagina of Instagram met #diybloghipby.

hip 4

Enjoy the days until x-mas!

Like & deel ons:

Geef een reactie