Kerst wandbanner

kerstbanner

Staat bij jou inmiddels de kerstboom te pronken in huis? Of heb je er dit jaar voor gekozen om andere kerstdecoraties toe te passen in jouw interieur? Wij vinden het zelf leuk om ieder jaar, naast de kerstboom, iets nieuws toe te voegen en daarom hebben we nu een kerstbanner ontworpen die je eigenlijk op allerlei plekken kunt ophangen. Hij is qua ophangsysteem hetzelfde als de eerdere banner die we voor Sint hebben gemaakt (zie free printable sinterklaas wandbanner), dus mocht je die nog hebben hangen is het een kwestie van de nieuwe print eraan bevestigen en je hebt je eigen kerstdecoratie al klaar! Indien je deze nog niet had gezien, lees dan vooral mee hoe je deze banner zelf ook kunt maken!

Wat heb je nodig voor deze DIY?

  • free printable kerstbanner
  • rond houten latje (verkrijgbaar bij Karwei)
  • zaag
  • schuurpapier
  • pritt stift
  • zwart wit bakkerstouw (of welk kleur touw jij mooi vindt)
  • houten kralen (4) van 10 mm
  • schaar
  • washi tape

Hoe maak je de wandbanner?

Nou eigenlijk heel gemakkelijk! Klik hierboven op de free printable en download de poster. Print de poster vervolgens uit. Knip de wandbanner langs het aangegeven randje af. Meet dan het latje af op 22 cm en zaag dit met een houtzaagje af. Schuur het uiteinde van het latje lichtjes met een fijn schuurpapiertje, zodat je geen eventuele splinters meer hebt. Vouw de bovenkant van de poster om het latje heen en plak het aan de achterkant vast met een pritt stift. Nu kun je het touw bevestigen aan het latje op jouw gewenste lengte. Rijg de vier kralen aan het touw en wikkel het touw aan beide zijden van het latje eromheen en knoop het daarna vast. En dan is je wandbanner al gereed om opgehangen te worden. De papieren banner is dusdanig licht dat hij makkelijk met een stukje washi tape op je muur of op een houten plankje te bevestigen is!

kerstbanner

En sjah, geef hem dan maar een mooi plekje :). Bijvoorbeeld zoals wij hebben gedaan op ons wandmeubel:

kerstbanner

Of om het hoekje bij de kerstboom nog wat verder aan te kleden kun je de banner er ook bij plakken op de muur met een stukje tape:

kerstbanner

We wensen jullie er heel veel plezier mee en mocht je hem nou hebben gemaakt, dan vinden we het altijd erg leuk om de pics ervan op Instagram (tag je foto met #diybloghipby) of op Facebook (laat je foto achter op onze FB pagina) terug te zien! We zijn dan ook erg benieuwd naar jouw creatieve kerstdecoraties!

En mocht je op zoek zijn naar nog meer kerstinspiratie tips, stay tuned op ons blog!

Like & deel ons:

Geef een reactie