Kerstkussen

De Sint heeft ons kikkerlandje weer verlaten. Wat hebben we genoten van deze leuke tijd.  Maar het houdt niet op de gezelligheid….Santa Claus is coming to town ;-). Staat jullie kerstboom al? Wij hebben beide een klein weekje gewacht met het optuigen van de kerstboom. Maar vanaf vandaag kunnen jullie tot aan de kerst leuke DIY kerstprojecten van ons verwachten. We lopen echt over met ideeën…. we hebben de leukste voor jullie uitgekozen. De eerste die we willen delen is dit kerstkussen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral mee hoe je dit kussen, met kerst,  in jouw bank kunt laten schitteren.

hip 4

Wat heb je nodig voor het kerstkussen?

  • Textielverf (zilver, Pipoos)
  • Kussensloop (50×50 cm, Ikea)
  • Kussenvulling (50×50 cm, Ikea)
  • Papier of patroonpapier
  • Schaar
  • Potlood
  • Liniaal
  • Kwast
  • Spelden

Hoe maak je het kerstkussen?

Voordat je kunt beginnen met schilderen, moet je de kussensloop een keertje wassen.  Is hij gewassen,  gedroogd en gestreken, dan kun je van start. Je begint met het uittekenen van je kerstboom op papier (wij hebben wat vellen aan elkaar geplakt met plakband) Onze papieren boom is 50 cm hoog en 42 cm breed aan de onderzijde. Wanneer hij op papier staat knip je hem uit.

hip 4

Kies een plek uit op je kussen waar je de kerstboom wilt hebben. Wij maakte de keuze om hem links van het midden en net “buiten” het kussen te laten vallen, voor een speels en niet alledaags effect.  Heb je de plaats bepaald, dan spelt je hem erop vast zodat je patroon niet meer verschuift. Met potlood trek je de kerstboom over op je kussen.

hip 4

Maak een bordje met textielverf klaar, het is tijd om te gaan verven. Om de contouren van de kerstboom netjes recht en strak te krijgen legden wij op het potloodlijntje een liniaal.  Tijdens het verven langs het liniaal druk je deze een beetje aan, zodat je geen uitlopers krijgt onder je liniaal.  Verf de boom eerst langs alle lijntjes, daarna kun je de binnenkant voorzien van de zilveren textielverf.

hip 4

hip 4

Wanneer je boom helemaal geverfd is, laat je de verf drogen. Is de verf droog dan moet je het kussen aan de achterzijde nog even strijken (leg een theedoek op je strijkplank om te voorkomen dat er verf op komt). Dit zorgt ervoor dat de verf blijft hechten tijdens het wassen van het kerstkussen in de wasmachine.

hip 4

Als laatste stop je de kussenvulling in je kerstproof kussensloop. Geef het kussen een gezellig plekje op je bank of stoel. Hij zal niet onopgemerkt blijven, niet alleen omdat hij zo mooi is maar ook omdat zo fijn is om tegen aan te kruipen.

hip 4

 

Like & deel ons:

Geef een reactie