Jute Sint banner

Nog 3 nachtjes slapen!!  Het heerlijke avondje komt nu wel heel dichtbij. Krijg jij je familie op bezoek of vier je het lekker met je gezinnetje en je wil je de woonkamer nog een finishing touch geven met wat accessoires? Geen paniek! Deze banner is dan echt iets voor jou! Het kost je hooguit een half uurtje van je tijd en hij zal niet onopgemerkt blijven bij je gasten.

hip 4

Toen we afgelopen week, de vlaggetjes uit de jute zak knipten voor de Sint slinger, ontstond het  idee van deze tweede Sint banner. (Je leest het goed 😉 “tweede banner”, wil je onze eerste zien klik dan op deze link: Sinterklaas Wandbanner) Op de voorkant van de jute zak stond het silhouet van Sint op Amerigo.  We zagen er meteen een leuke banner in. Ken je dat? Dat je met het één bezig bent en dat er intussen andere ideeën ontstaan? Daarom zijn we na het maken van de slinger meteen doorgegaan met deze banner. Hieronder leggen we uit hoe je hem maakt.

Wat heb je nodig voor de jute Sint banner?

  • jute zak (Marskramer €1,25)
  • jute touw (Hema)
  • naald met groot oog
  • (stof)schaar
  • rond houten latje 66cm (bouwmarkt)
  • 6 houten kralen
  • spelden

hip 4

Hoe maak je de jute Sint banner?

Knip de jute zak los van de achterkant zodat er een enkele jute stof overblijft.  Halverwege de letters van Sinterklaas knip je de stof door. Vouw dan het bovenste stukje om tot een tunneltje (let op dat je de mijter van de Sint niet mee omvouwt)en zet het vast met spelden. Test daarbij of je ronde houten latje er doorheen past.

hip 4

Wanneer het houtje past kun je het tunneltje definitief vastzetten met het jute touw. Neem een naald met een groot oog waar het jute touw doorheen past. Met grote steken zet je de jute stof aan elkaar vast. Vergeet aan het begin en einde niet om de jute stof goed af te hechten. Dit kun je doen door twee keer het touw door de de stof te halen en te knopen.

hip 4

hip 4

Nu moet de banner nog ergens aan kunnen hangen ;-). Knip daarom een stuk jute touw af van 170 cm en vouw dit dubbel. Aan de kant met de twee losse uiteinden leg je een strak knoopje.  Rijg de 6 kralen langs de andere kant aan het touw. Vervolgens schuif je het jute touw over het hout en verdeel je de kralen.

hip 4

hip 4

Was dat snel of wat dat snel?! Tijd om hem nu een mooi plekje te geven. Wij hebben hem aan de deur bevestigd, gewoon met een stukje plakband, dit is stevig genoeg. Sint en zijn pieten zullen jullie huisje niet zomaar meer voorbij rijden.

hip 4

Fijne pakjesavond!

Like & deel ons:

Geef een reactie