Sinterklaas wandbanner

hip 4

Ook dit weekend wordt Sinterklaas nog op verschillende plaatsen in ons land onthaald. Een ideale gelegenheid om in je woonkamer of op de kinderkamer nog een leuke DIY sinterklaas decoratie op te hangen om hem en zijn pieten welkom te heten.  En wij hebben al wat voorwerk voor je gedaan door deze poster te maken, dus een kwestie van printen en nog wat knutselwerk en de wandbanner is klaar om opgehangen te worden!

Wat heb je nodig voor deze DIY?

  • HipBY free printable poster
  • rond houten latje (verkrijgbaar bij Karwei)
  • zaag
  • pritt stift
  • zwart wit bakkerstouw (of welk kleur touw jij passend vindt)
  • houten kralen (4) van 10 mm
  • schaar
  • washi tape

hip 4

Hoe maak je de wandbanner?

Nou eigenlijk heel gemakkelijk! Klik hierboven op de free printable en download de poster. Print de poster vervolgens uit. Knip de wandbanner langs het aangegeven randje af. Meet dan het latje af op 22 cm en zaag dit met een houtzaagje af. Schuur het uiteinde van het latje, zodat je geen eventuele splinters meer hebt. Vouw de bovenkant van de poster om het latje heen en plak het aan de achterkant vast met een pritt stift. Nu kun je het touw bevestigen aan het latje op jouw gewenste lengte. Rijg de vier kralen aan het touw en wikkel het touw aan beide zijden van het latje eromheen en knoop het daarna vast. En dan is je wandbanner al gereed om opgehangen te worden. De papieren banner is dusdanig licht dat hij makkelijk met een stukje washi tape op je muur of op een houten plankje te bevestigen is!

hip 4

En tadaa dat is hem dan! Met weinig inspanning een heel leuk resultaat en je kunt hem op verschillende manieren in je interieur ophangen. Laat vooral de kids een mooi plekje uitzoeken :).

Heel veel plezier ermee! En we vinden het trouwens altijd superleuk om foto’s terug te zien op Facebook of Instagram (tag je foto dan met #diybloghipby) mocht je hem ook hebben geknutseld :)

hip 4

 

Like & deel ons:

Een gedachte over “Sinterklaas wandbanner”

Geef een reactie