Sinterklaaskrans

Het is weer bijna zover. Sinterklaas is onderweg naar ons land. Wij vinden dat altijd een hele leuke en gezellig tijd en alle reden om het huis aan te kleden met verschillende Sinterklaas versieringen. Op ons blog zul je dus de komende periode allerlei decoratie tips terug kunnen vinden. En vandaag de eerste!

hip 4

Wat kwam er bij ons het eerste op toen we aan de Sint en zijn pieten dachten? Inderdaad: SNOEP! Dat bracht ons op het idee om een krans te maken om de Sint welkom te heten. Eén die vol hangt met veel lekkers. We hadden er meer snoepjes op kunnen lijmen, maar de kids vonden de pepernoten en schuimpjes veel te lekker 😉 Hieronder leggen we uit hoe je hem kan maken. En niet te veel snoepen hè.

Wat heb je nodig?

 • Strokrans
 • Stro
 • Touw
 • Jute decoratielint
 • Kleine chocoladeletter
 • Strooigoed en overige lekkernijen van de Sint
 • Lijmpistool met lijmpatronen
 • Vernis (in een spuitbus)
 • Kralen (Xenos woonketting)

hip 4
Hoe ga je te werk?

 • Je start met het touw stevig rond de krans te binden. Pak dan een pluk stro en wikkel hier het touw omheen. Zorg dat je de zijkanten en bovenkant bedekt met stro. Achterzijde hoeft niet. Trek het touw strak aan. Je legt weer stro op de krans, maar nu minder dan de eerste ronde. Wikkel het touw erom. Leg het volgende stuk stro zo op de krans dat die over het touw valt en bind dit stukje ook vast met het touw. Ga zo door tot dat je weer helemaal rond bent geweest.

hip 4

hip 4

hip 4

 • Versier nu je krans met het jute decoratielint. Dit kan op allerlei manieren. Op de foto’s zie je dat wij het op twee verschillende manieren eromheen hebben gewikkeld. Hiermee verberg je ook al deels het touw wat misschien nog zichtbaar was. Op de overige stukjes plak je dadelijk het snoep en is er helemaal geen touw meer zichtbaar! Vergeet niet om de uiteinden van het lint straks nog even vast te plakken met lijm. Wij gaven het lint op de kransen een extra touch door er de woorden Sint en Piet op te stempelen.

hip 4

hip 4

 • Warm je lijmpistool ondertussen op. Als je wilt kun je alvast wat pepernoten en ander lekkers verdelen over de krans, zonder dat je ze vastplakt. Zo kun je een verdeling maken en dit veranderen mocht het niet naar je zin zijn.
 • Plak als eerste de chocolade letter vast. Zorg ervoor dat de warme lijm van het begin tot het einde op de letter ligt. De chocolade zal hierdoor smelten. Draai de letter om en leg hem op de juiste plaats. De chocolade zal weer gaan stollen waardoor de letter vast blijft plakken aan je krans. Geef het wel even de tijd (bij ons is er ook een letter gesneuveld toen we te ongeduldig waren en wilden checken of hij al vast genoeg zat :)).
 • Dan kun je de muntjes vastlijmen gevolgd door de schuimpjes. Voorzie ze aan de achterzijde van lijm en plak maar vast. Als laatste verdeel je de pepernoten over de krans. Vergeet ook niet de zijkant van de krans te versieren met al dat lekkers.

hip 4

hip 4

 • Ben je klaar en tevreden over je krans, voorzie hem dan nog van een vernis laagje. Dat zorgt ervoor dat het snoepgoed niet zacht wordt. Tip: Vernissen kun je het beste buiten doen en volg de instructies op de spuitbus! Haal een stukje touw door het zichtbare touw aan de achterzijde van de krans, en knoop deze vast. Zoek een plekje waar je de krans kunt weghangen en waar je niet tegen een achtergrond aan kunt sprayen. We willen natuurlijk alleen de krans vernissen en niet de hele schuur ;-).

hip 4

hip 4

 • Laat de Sinterklaaskrans dan nog een uurtje buiten drogen en je kunt hem naar binnen halen om de laatste details toe te voegen. Wij hebben het ophangtouw voorzien van houten kralen. Is ie meteen helemaal passend binnen de woontrends van nu! (tip: bij Xenos verkopen ze deze woonkettingen) Daarnaast hebben we met onze Silhouette Cameo een pietjes en een Sint van karton uitgesneden en er opgeplakt met het lijmpistool. Als je geen snijplotter hebt kun je deze ook gewoon uitknippen (tip: op Pinterest vind je allerlei silhouettes (afbeeldingen) die je hiervoor kunt gebruiken).

hip 4

Nu is het tijd om de Sinterklaaskrans een mooi plekje in huis te geven. Of je hangt hem aan de voordeur zodat de Sint en zijn pieten hem kunnen bewonderen. Het enige jammere van deze krans is dat het snoepgoed niet meer eetbaar is ;).

hip 4

hip 4
Wij wensen jullie een hele leuke aanloop naar 5 december. En zijn ook erg benieuwd naar jullie creaties. Laat vooral jouw creatie achter in de reacties hieronder het blog of op Facebook of Instagram! Zie onze komende blogs voor nog meer creatieve Sinterklaas ideeën van onze kant!

Like & deel ons:

Geef een reactie