Betoverende traktatie!

hip 4

Vorige maand werd Fenne (dochter van Helen) 1 jaar.  Reden voor feest op het kinderdagverblijf. Fenne is dol op soepstengels, dus leek het ons leuk om haar dat te laten trakteren.  Maar hoe maak je van zo’n “saaie” stok (in Fenne haar ogen het lekkerste wat er bestaat)  een vrolijke traktatie. Al snel ontstond het idee van de toverstaf.  Het bleek niet moeilijk om te maken. Het is een kleurrijk geheel geworden. Alle kindjes van het kinderdagverblijf konden niet wachten tot dat de smakelijke toverstafjes werden uitgedeeld.

Wordt jouw kleine meid, kleindochter of nichtje binnenkort ook 1 jaar? Dan is dit misschien iets voor haar. Lees mee om te zien hoe je de toverstaf maakt.

Wat heb je nodig voor de toverstaf?

  • Verschillende kleuren papier
  • Printer
  • Potlood
  • Aardappelschilmesje en een onderlegger
  • Schaar
  • Pritt-stift
  • Onze free printable betoverende traktatie (klik op de link om de sterren te downloaden)

Hoe maak je de toverstaf?

Stap 1: Print onze Free Printable sterren uit. (zie hierboven)

hip 4

Stap 2: Knip de sterren uit. Trek deze om op verschillende kleuren papier. Wij kozen ervoor om van iedere kleur een grote en een kleine ster te knippen.

hip 4

hip 4

hip 4

Stap 3: Heb je alle sterren die je nodig hebt om getrokken? Dan kun je gaan knippen 😉

hip 4

Stap 4: Snij in het midden van de grote ster 2 horizontale sneetjes. (houdt ongeveer 1cm tussen de sneetjes) We legden de ster tijdens het snijden op een kurken onderzetter.  Steek de soepstengel er doorheen.

hip 4

hip 4

hip 4

Stap 5: Schrijf op de kleine sterren een tekst die voor jouw kleine van toepassing is.  Strijk dan met de Pritt-stift de punten van de kleine ster in en plak hem op de grote ster (voorkom dat er lijm op de soepstengel komt door geen lijm in het midden van de ster aan te brengen).

hip 4

Stap 6: De toverstafjes zijn klaar! Je kunt ze altijd nog versieren zoals wij deden met bijvoorbeeld stickertjes.

Zet de toverstafjes in een versierd glas en je kleine meid kan vol trots trakteren.

Enjoy the birthday of your little ones!

Like & deel ons:

Geef een reactie